考古学家在伊朗吉罗夫特古城(jiroft)遗址发现最早的文字
【波斯语原文】
کشف قدیمی ترین خط دنیا در جیرفت توسط گروه باستان شناس ایرانی و آقای یوسف مجید زاده. مدتها چنین اندیشه میشد که کهنترین تمدن جهان در سومر عراق پای گرفتهاست؛ اما کشف یک زیگورات (معبد) با قدمت بیش از پنج هزار سال، آثار سنگی بسیار و همچنین کتیبههای آجری به خطی ناشناخته از منطقه جیرفت ایران باعث شد باستان شناسان دربارهٔ دانستهها و ادعاهای پیشین خود تجدید نظر کنند.. در این زمان تمدنی کشف شد که قدیمی تر و وسیع تر از تمدن بینالنهرین بودهاست همچنین مطالعات و کاوشها نشان میدهد که جیرفت بزرگترین مرکز تجاری جهان بودهاست «شرایط مطلوب آب و هوایی در جیرفت و وجود انواع محصولات کشاورزی موجب شد تمدنی در این منطقه شکل بگیرد که در دوره باستان بهشت جهان محسوب میشدهاست». پروفسور هالی پیتمن، عضو گروه باستانشناسی تمدن جیرفت میگوید: «در آمریکا از کاوشهای جیرفت، به عنوان بزرگترین طرح باستانشناسی خاورمیانه یاد میشود. در فرانسه، انگلستان،ایتالیا و دیگر کشورهای جهان نیز اهمیت تمدن جیرفت پذیرفته شده و بحثها بیشتر روی جزئیات آن است، مقالات و پژوهشهای درج شده در نشریات و مجلات معتبر و چاپ کتابهای متعدد، تاییدکننده این رویکرد است.بر اساس تحقیقات تمدن جیرفت بیشتر از ۵۰۰۰ سال قدمت دارد و بسیاری از پژوهشگران، مورخان و کارشناسان اعتقاد دارند اگر در ۵۰ سال آینده قرار است اتفاق مهمی در باستانشناسی جهان رخ دهد، به یقین در جیرفت و منطقه جنوب شرقی ایران خواهد بود».
【中文译文】
考古学家在伊朗吉罗夫特古城(jiroft)遗址发现了世界上最古老的碑文,是一种新楔形文字。伊朗考古学家约瑟夫·姆吉扎德(Yousef Madjidzadeh)在吉罗夫特城的南部还发现了一个古城遗址。“这个古城面积约2000平方米。”就是在吉罗夫特的这处古城市遗址附近,姆吉扎德发现了一块不大的石碑。在石碑上有一些奇怪的符号。
发现者认为这些符号是一种文字。该种文字的文明消亡以后,就再没人见过它们。每一种古文字的发现都带来了颇多的惊喜。在伊朗的吉罗夫特,这样的惊喜并非首此出现。此前,著名的埃兰楔形文字也发现于此地。考古研究人员纷纷表示,如果姆吉扎德新发现的真的是一种从未被确认过的楔形文字,那肯定会助于对楔形文字的发展史进行脉络的梳理———毕竟这种类型的文字正是发源于伊朗。最近几年的时间以来,西方的考古学家对伊朗境内的一座古城产生了浓厚的兴趣。通过一系列发掘活动,考古学家重新衡量了古代伊朗在古代文明世界内的地位。相当部分科学家认为,两河流域文明的起源很可能是源于伊朗境内一条偏僻山沟中的一座古城。尽管这还是考古发现的早期阶段,但许多考古学家相信这次的考古发现将重写人类文明史。据说吉罗夫特的历史超过5000年。许多考古学家认为在未来的50年内世界考古学重要的东西都会发现在伊朗的古吉罗夫特城和伊朗的东南部地区。在吉罗夫特古城遗址还发现了大量的文物
戳下面链接☟☟☟·阅读·往期·文章
识别二维码,随意赞赏
丝绸之路波斯语
探索丝绸之路,振兴文化经济